Australia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 153 aeroporturi active in Australia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Australia

Bucureşti Otopeni Sydney
Wizz Air Malta
OTP SYD
08 August 2024
escale
SYD
Bucureşti Otopeni Melbourne Tullamarine
TAROM
OTP MEL
03 Septembrie 2024
escale
MEL
Bucureşti Otopeni Brisbane
Qatar Airways
OTP BNE
29 Ianuarie 2025
escale
BNE

Bilete avion (dus) Australia ➔

Melbourne Tullamarine Launceston
Jetstar
MEL LST
02 Mai 2024
direct
LST
Perth Jakarta Soekarno-Hatta
Indonesia AirAsia
PER CGK
18 Iunie 2024
direct
JKT
Perth Singapore Changi
Jetstar
PER SIN
04 Februarie 2025
direct
SIN

Australia (pronunție engleză australiană⁠(d): /əsˈtreɪljə/), oficial Uniunea Australiei, este o țară ce ocupă în întregime continentul cu același nume, insula Tasmania și alte insule mai mici. Este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km², și cea mai mare țară din Oceania și Australasia. Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate …
Australia (pronunție engleză australiană⁠(d): /əsˈtreɪljə/), oficial Uniunea Australiei, este o țară ce ocupă în întregime continentul cu același nume, insula Tasmania și alte insule mai mici. Este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km², și cea mai mare țară din Oceania și Australasia. Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate de peisaje și climate, cu deșerturi în centru, păduri tropicale în nord-est și lanțuri muntoase în sud-est.

Australienii indigeni locuiesc pe continent de aproximativ 65.000 de ani. Explorarea maritimă europeană a Australiei a pornit la începutul secolului al XVII-lea, odată cu sosirea exploratorilor neerlandezi. În 1770, jumătatea estică a Australiei a fost revendicată de Marea Britanie și și a început să colonizeze aceste teritorii prin deportările penale spre colonia Noul Wales de Sud începând cu 26 ianuarie 1788, dată care a devenit ziua națională a Australiei. Populația europeană a crescut în mod constant în deceniile următoare, iar până la goana după aur din anii 1850, cea mai mare parte a continentului fusese explorată de coloniștii europeni și alte cinci colonii ale Coroanei au fost stabilite. Pe 1 ianuarie 1901 cele 6 colonii au format împreună o federație, constituind Commonwealth-ul Australian. De atunci, Australia menține un sistem politic stabil, bazat pe democrație liberală ce funcționează ca o democrație federală parlamentară și monarhie constituțională.

Din punct de vedere politic, Australia este o monarhie constituțională parlamentară federală, formată din 6 state și mai multe teritorii. Populația Australiei, de aproape 26 de milioane de locuitori, este foarte urbanizată și puternic concentrată pe coasta de est. Canberra este capitala țării, în timp ce cele mai mari cinci orașe sunt Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth și Adelaide. Demografia Australiei a fost modelată de secole de imigrație, imigranții reprezentând 30% din populația țării, cea mai mare proporție dintre marile națiuni occidentale. Resursele naturale abundente ale Australiei și relațiile comerciale internaționale bine dezvoltate sunt esențiale pentru economia țării, care își generează veniturile din diverse surse, inclusiv servicii, exporturi miniere, sectorul bancar, industria prelucrătoare, agricultură și educație internațională.Fiind o țară foarte dezvoltată și una dintre cele mai bogate, Australia este cea de-a 13-a economie a lumii după mărime și este pe-al zecelea loc după venitul pe cap de locuitor. După cheltuielile din domeniul militar, Australia se află pe locul 13. Fiind pe-al optulea loc după indicele dezvoltării umane, Australia ocupă printre primele locuri în lume după multe alte performanțe precum calitatea vieții, sănătate, educație, libertate economică și protecția drepturilor civile și a celor politice. Australia este țară-membră a G20, OECD, WTO, APEC, ONU, Comunității Națiunilor, ANZUS, Forumul insulelor din Pacific.

Preturile medii in Australia

Paine alba (500 kg) 2.12 €
File de pui (1 kg) 7.60 €
Apa (1,5l) 1.61 €
Bere locala (0,5 l) 4.10 €
Sticla de vin 11.99 €

Masa (1 persoana) 14.99 €
McMeal (McDonalds) 8.99 €
Bere locala (0,5 l) 6.00 €
Cappuccino 3.16 €
Apa (0,33 l) 2.03 €

Bilet dus 2.76 €
Taxi start 3.00 €
Taxi (1 km) 1.32 €
Taxi (o ora de așteptare) 33.81 €
Benzina (1l) 1.20 €

Apartament (1 dormitor) 1,110.72 €
Apartament (3 dormitoare) 1,650.50 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 198.92 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 26.90 €
Internet (60 Mbps) 52.21 €

1 m2 (în afara centrului) 5,538.80 €

Salariul mediu net lunar 3,011.60 €
Rata dobanzii ipotecare 5.92

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Australia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Australia
Hoteluri | Australia

Tari langa - Australia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate