Australia | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 99 aeroporturi active in Australia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Australia

Melbourne Sydney
COUNTRY_AU Australia COUNTRY_AU Australia
12-10-2022 direct
SYD
Sydney Melbourne
COUNTRY_AU Australia COUNTRY_AU Australia
11-10-2022 direct
MEL
Canberra Melbourne
COUNTRY_AU Australia COUNTRY_AU Australia
26-10-2022 direct
MEL
Sydney Brisbane
COUNTRY_AU Australia COUNTRY_AU Australia
08-10-2022 direct
BNE
Melbourne Gold Coast
COUNTRY_AU Australia COUNTRY_AU Australia
01-10-2022 direct
OOL

Restrictii de calatorie si Covid - Australia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Australia


Australia (pronunție engleză: /əˈstreɪljə/), oficial Uniunea Australiei, este o țară ce ocupă în întregime continentul cu același nume, insula Tasmania și alte insule mai mici. Este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km², și cea mai mare țară din Oceania și Australasia. Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate de peisaje și cl…
Australia (pronunție engleză: /əˈstreɪljə/), oficial Uniunea Australiei, este o țară ce ocupă în întregime continentul cu același nume, insula Tasmania și alte insule mai mici. Este cea de-a șasea țară în lume după mărime, ocupând 7.617.930 km², și cea mai mare țară din Oceania și Australasia. Australia este cel mai vechi, cel mai plat și cel mai uscat continent locuit, cu cele mai puțin fertile soluri. Este o țară megadiversă, iar dimensiunile sale îi conferă o mare varietate de peisaje și climate, cu deșerturi în centru, păduri tropicale în nord-est și lanțuri muntoase în sud-est.

Australienii indigeni locuiesc pe continent de aproximativ 65.000 de ani. Explorarea maritimă europeană a Australiei a pornit la începutul secolului al XVII-lea, odată cu sosirea exploratorilor neerlandezi. În 1770, jumătatea estică a Australiei a fost revendicată de Marea Britanie și și a început să colonizeze aceste teritorii prin deportările penale spre colonia Noul Wales de Sud începând cu 26 ianuarie 1788, dată care a devenit ziua națională a Australiei. Populația europeană a crescut în mod constant în deceniile următoare, iar până la goana după aur din anii 1850, cea mai mare parte a continentului fusese explorată de coloniștii europeni și alte cinci colonii ale Coroanei au fost stabilite. Pe 1 ianuarie 1901 cele 6 colonii au format împreună o federație, constituind Commonwealth-ul Australian. De atunci, Australia menține un sistem politic stabil, bazat pe democrație liberală ce funcționează ca o democrație federală parlamentară și monarhie constituțională.

Din punct de vedere politic, Australia este o monarhie constituțională parlamentară federală, formată din 6 state și mai multe teritorii. Populația Australiei, de aproape 26 de milioane de locuitori, este foarte urbanizată și puternic concentrată pe coasta de est. Canberra este capitala țării, în timp ce cele mai mari cinci orașe sunt Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth și Adelaide. Demografia Australiei a fost modelată de secole de imigrație, imigranții reprezentând 30% din populația țării, cea mai mare proporție dintre marile națiuni occidentale. Resursele naturale abundente ale Australiei și relațiile comerciale internaționale bine dezvoltate sunt esențiale pentru economia țării, care își generează veniturile din diverse surse, inclusiv servicii, exporturi miniere, sectorul bancar, industria prelucrătoare, agricultură și educație internațională.Fiind o țară foarte dezvoltată și una dintre cele mai bogate, Australia este cea de-a 13-a economie a lumii după mărime și este pe-al zecelea loc după venitul pe cap de locuitor. După cheltuielile din domeniul militar, Australia se află pe locul 13. Fiind pe-al optulea loc după indicele dezvoltării umane, Australia ocupă printre primele locuri în lume după multe alte performanțe precum calitatea vieții, sănătate, educație, libertate economică și protecția drepturilor civile și a celor politice. Australia este țară-membră a G20, OECD, WTO, APEC, ONU, Comunității Națiunilor, ANZUS, Forumul insulelor din Pacific.

Preturile medii in Australia

Paine alba (500 kg) 1.96 €
File de pui (1 kg) 7.32 €
Apa (1,5l) 1.44 €
Bere locala (0,5 l) 3.76 €
Sticla de vin 10.49 €

Masa (1 persoana) 13.12 €
McMeal (McDonalds) 8.53 €
Bere locala (0,5 l) 5.25 €
Cappuccino 3.08 €
Apa (0,33 l) 1.94 €

Bilet dus 2.95 €
Taxi start 2.75 €
Taxi (1 km) 1.42 €
Taxi (o ora de așteptare) 32.80 €
Benzina (1l) 1.30 €

Apartament (1 dormitor) 928.93 €
Apartament (3 dormitoare) 1,500.44 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 130.61 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.26 €
Internet (60 Mbps) 50.34 €

1 m2 (în afara centrului) 3,546.84 €

Salariul mediu net lunar 3,822.63 €
Rata dobanzii ipotecare 3.11

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Australia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com