Serbia | Bilete de avion ieftine & Informatii


In prezent, exista 3 aeroporturi active in Serbia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete avion (dus) Romania ➔ Serbia

Bucureşti Otopeni Belgrad Nikola Tesla
08 Septembrie 2024
OTP
OTP
direct
BEG
BEG
Air Serbia
Air Serbia
Bucureşti Otopeni Belgrad Nikola Tesla
24 Aprilie 2024
OTP
OTP
escale
BEG
BEG
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Bucureşti Otopeni Nis
08 Martie 2024
OTP
OTP
escale
INI
INI
Air Serbia
Air Serbia + ...
Mai multe oferte de bilete

Bilete avion (dus) Serbia ➔

Nis Viena
24 Martie 2024
INI
INI
direct
VIE
VIE
Ryanair
Ryanair
Belgrad Nikola Tesla Londra Luton
27 Martie 2024
BEG
BEG
direct
LTN
LTN
Wizz Air UK
Wizz Air UK
Nis Belgrad Nikola Tesla
26 Mai 2024
INI
INI
direct
BEG
BEG
Air Serbia
Air Serbia
Mai multe oferte de bilete

Serbia (în sârbă Србија, cu alfabetul latin: Srbija; ), oficial Republica Serbia (în sârbă Република Србија, cu alfabetul latin: Republika Srbija [repǔblika sř̩bija] ), este o țară situată la răscrucea Europei Centrale cu Europa de Sud-Est, în sudul Câmpiei Panonice și în Balcanii centrali. Statul suveran se învecinează cu Ungaria la nord, cu România la nord-est, cu Bulgaria la sud-est, cu Macedonia de Nord la sud, cu Croația și cu Bosnia și Herțegovina la vest și cu Muntenegru spre sud-vest. Ța…
Serbia (în sârbă Србија, cu alfabetul latin: Srbija; ), oficial Republica Serbia (în sârbă Република Србија, cu alfabetul latin: Republika Srbija [repǔblika sř̩bija] ), este o țară situată la răscrucea Europei Centrale cu Europa de Sud-Est, în sudul Câmpiei Panonice și în Balcanii centrali. Statul suveran se învecinează cu Ungaria la nord, cu România la nord-est, cu Bulgaria la sud-est, cu Macedonia de Nord la sud, cu Croația și cu Bosnia și Herțegovina la vest și cu Muntenegru spre sud-vest. Țara revendică o frontieră cu Albania prin teritoriul disputat⁠(d) Kosovo. Serbia numără aproximativ 7 milioane de locuitori. Capitala sa, Belgrad, se numără printre cele mai vechi și mai mari orașe din sud-estul Europei.Teritoriul a fost locuit din paleolitic, iar migrațiile slave în Balcani dintre secolele V-VII au dus la formarea câtorva state⁠(d) suverane în Evul Mediu timpuriu, state care uneori au recunoscut în mod nominal suzeranitatea bizantină, francă și maghiară. Regatul Serbiei a obținut recunoașterea de către Vatican și Constantinopol în 1217, ajungând la apogeu în 1346 ca un Țarat Sârb de relativ scurtă durată. La mijlocul secolului al XVI-lea, întreaga Serbia modernă a fost anexată de otomani, dominație uneori întreruptă⁠(d) de Imperiul Habsburgic, care a început să se extindă⁠(d) spre Serbia Centrală pe la sfârșitul secolului al XVII-lea, reușind să cucerească și să mențină sub control un cap de pod în Vojvodina modernă. La începutul secolului al XIX-lea, Revoluția sârbă a dus la apariția statului național ca prima monarhie constituțională din regiune, care și-a extins ulterior teritoriul. După pierderile omenești dezastruoase din Primul Război Mondial și unificarea ulterioară a fostei coroane Habsburgice a Voivodinei (și a altor teritorii) cu Serbia, țara a cofondat, împreună cu alte popoare slave sudice, Iugoslavia, stat ce a existat în diferite configurații politice până la războaiele iugoslave din anii 1990. În procesul destrămării Iugoslaviei, Serbia a format o uniune statală cu Muntenegru care a fost însă dizolvată pe cale pașnică în 2006. În 2008, parlamentul provinciei Kosovo a declarat în mod unilateral independența acestui teritoriu, și a fost recunoscut de majoritatea țărilor membre ONU.

Serbia este membră a ONU, Consiliului Europei, OSCE, PpP, OCEMN, CEFTA și în curs de aderare la OMC. Începând din 2014, țara negociază aderarea la UE cu perspectiva aderării la Uniunea Europeană până în 2025. Din 2007, Serbia aderă formal la politica de neutralitate militară. O economie cu venituri medii spre ridicate, dominată de sectorul serviciilor, urmat de sectorul industrial și agricultura, țara se situează relativ sus pe indicele dezvoltării umane (66), indicele progresului social⁠(d) (45), și pe indicele global al păcii (54).

Preturile medii in Serbia

Paine alba (500 kg) 0.67 €
File de pui (1 kg) 6.29 €
Apa (1,5l) 0.54 €
Bere locala (0,5 l) 0.70 €
Sticla de vin 5.12 €

Masa (1 persoana) 6.82 €
McMeal (McDonalds) 7.16 €
Bere locala (0,5 l) 2.05 €
Cappuccino 1.68 €
Apa (0,33 l) 1.15 €

Bilet dus 0.55 €
Taxi start 1.71 €
Taxi (1 km) 0.82 €
Taxi (o ora de așteptare) 8.53 €
Benzina (1l) 1.56 €

Apartament (1 dormitor) 313.20 €
Apartament (3 dormitoare) 547.35 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 140.50 €
Abonament lunar pentru telefonul mobil 13.74 €
Internet (60 Mbps) 23.87 €

1 m2 (în afara centrului) 1,602.66 €

Salariul mediu net lunar 610.50 €
Rata dobanzii ipotecare 6.47

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Serbia
Preturile sunt actualizate din numbeo.com

Hoteluri in Serbia
Hoteluri | Serbia

Tari langa - Serbia

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate