Serbia | Bilete de avion ieftine


In prezent, exista 2 aeroporturi active in Serbia. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Serbia

Stockholm Nis
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_RS Serbia
28-08-2022 direct
INI
Milano Nis
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_RS Serbia
28-08-2022 direct
INI
Oslo Belgrad
COUNTRY_NO Norvegia COUNTRY_RS Serbia
17-08-2022 direct
BEG
Nis Belgrad
COUNTRY_RS Serbia COUNTRY_RS Serbia
10-08-2022 direct
BEG
Malma Belgrad
COUNTRY_SE Suedia COUNTRY_RS Serbia
24-08-2022 direct
BEG

Restrictii de calatorie si Covid - Serbia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Serbia


Serbia (sârbă Србија, cu alfabetul latin: Srbija; pronunție sârbă: /sř̩bija/), oficial Republica Serbia ( sârbă Република Србија, cu alfabetul latin: Republika Srbija [repǔblika sř̩bija] ), este o țară situată la răscrucea Europei Centrale cu Europa de Sud-Est, în sudul Câmpiei Panonice și în Balcanii centrali. Statul suveran se învecinează cu Ungaria la nord, cu România la nord-est, cu Bulgaria la sud-est, cu Macedonia de Nord la sud, cu Croația și cu Bosnia și Herțegovina la vest și cu Munteneg…
Serbia (sârbă Србија, cu alfabetul latin: Srbija; pronunție sârbă: /sř̩bija/), oficial Republica Serbia ( sârbă Република Србија, cu alfabetul latin: Republika Srbija [repǔblika sř̩bija] ), este o țară situată la răscrucea Europei Centrale cu Europa de Sud-Est, în sudul Câmpiei Panonice și în Balcanii centrali. Statul suveran se învecinează cu Ungaria la nord, cu România la nord-est, cu Bulgaria la sud-est, cu Macedonia de Nord la sud, cu Croația și cu Bosnia și Herțegovina la vest și cu Muntenegru spre sud-vest. Țara revendică o frontieră cu Albania prin teritoriul disputat⁠(d) Kosovo. Serbia numără aproximativ 7 milioane de locuitori. Capitala sa, Belgrad, se numără printre cele mai vechi și mai mari orașe din sud-estul Europei.Teritoriul a fost locuit din paleolitic, iar migrațiile slave în Balcani dintre secolele V-VII au dus la formarea câtorva state⁠(d) suverane în Evul Mediu timpuriu, state care uneori au recunoscut în mod nominal suzeranitatea bizantină, francă și maghiară. Regatul Serbiei a obținut recunoașterea de către Vatican și Constantinopol în 1217, ajungând la apogeu în 1346 ca un Țarat Sârb de relativ scurtă durată. La mijlocul secolului al XVI-lea, întreaga Serbie modernă a fost anexată de otomani, dominație uneori întreruptă⁠(d) de Imperiul Habsburgic, care a început să se extindă⁠(d) spre Serbia Centrală pe la sfârșitul secolului al XVII-lea, reușind să cucerească și să mențină sub control un cap de pod în Vojvodina modernă. La începutul secolului al XIX-lea, Revoluția sârbă a dus la apariția statului național ca prima monarhie constituțională din regiune, care și-a extins ulterior teritoriul. După pierderile omenești dezastruoase din Primul Război Mondial și unificarea ulterioară a fostei coroane Habsburgice a Voivodinei (și a altor teritorii) cu Serbia, țara a cofondat, împreună cu alte popoare slave sudice, Iugoslavia, stat ce a existat în diferite configurații politice până la războaiele iugoslave din anii 1990. În procesul destrămării Iugoslaviei, Serbia a format o uniune statală cu Muntenegru care a fost însă dizolvată pe cale pașnică în 2006. În 2008, parlamentul provinciei Kosovo a declarat în mod unilateral independența acestui teritoriu, și a fost recunoscut de majoritatea țărilor membre ONU.

Serbia este membră a ONU, Consiliului Europei, OSCE, PpP, OCEMN, CEFTA și în curs de aderare la OMC. Începând din 2014, țara negociază aderarea la UE cu perspectiva aderării la Uniunea Europeană până în 2025. Din 2007, Serbia aderă formal la politica de neutralitate militară. O economie cu venituri medii spre ridicate, dominată de sectorul serviciilor, urmat de sectorul industrial și agricultura, țara se situează relativ sus pe indicele dezvoltării umane (66), indicele progresului social⁠(d) (45), și pe indicele global al păcii⁠(d) (54).

Preturile medii in Serbia

Paine alba (500 kg) 0.47 €
File de pui (1 kg) 5.15 €
Apa (1,5l) 0.47 €
Bere locala (0,5 l) 0.64 €
Sticla de vin 4.26 €

Masa (1 persoana) 5.96 €
McMeal (McDonalds) 5.11 €
Bere locala (0,5 l) 1.70 €
Cappuccino 1.41 €
Apa (0,33 l) 0.87 €

Bilet dus 0.77 €
Taxi start 1.45 €
Taxi (1 km) 0.60 €
Taxi (o ora de așteptare) 4.26 €
Benzina (1l) 1.46 €

Apartament (1 dormitor) 185.64 €
Apartament (3 dormitoare) 313.46 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 128.69 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.10 €
Internet (60 Mbps) 18.98 €

1 m2 (în afara centrului) 1,247.73 €

Salariul mediu net lunar 539.36 €
Rata dobanzii ipotecare 3.83

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Serbia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com