Kosovo | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Kosovo. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Kosovo

Cluj-Napoca Pristina
16 Octombrie 2023
CLJ
CLJ
escale
PRN
PRN
Ryanair
Ryanair + ...
Bucureşti Otopeni Pristina
19 Octombrie 2023
OTP
OTP
escale
PRN
PRN
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...

Bilete de avion (dus) Kosovo ➔

Pristina Milano Malpensa
10 Octombrie 2023
PRN
PRN
direct
MXP
MXP
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Pristina Viena
03 Decembrie 2023
PRN
PRN
direct
VIE
VIE
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Pristina Memmingen Allgäu
24 Octombrie 2023
PRN
PRN
direct
FMM
FMM
Wizz Air
Wizz Air
Mai multe oferte de bilete

Aeroporturi in Kosovo

Orase in Kosovo (IATA)


Kosovo (în albaneză Kosova; în scriere chirilică sârbă: Косово), oficial Republica Kosovo (în albaneză Republika e Kosovës; în sârbă: Република Косово / Republika Kosovo) este un stat parțial recunoscut și teritoriu disputat, situat în Peninsula Balcanică, în sud-estul Europei, care și-a autodeclarat independența față de Serbia în februarie 2008.

Este recunoscut ca stat suveran de către 97 state membre ONU, iar statutul său este contestat. Serbia nu recunoaște secesiunea Kosovo și de jur…
Kosovo (în albaneză Kosova; în scriere chirilică sârbă: Косово), oficial Republica Kosovo (în albaneză Republika e Kosovës; în sârbă: Република Косово / Republika Kosovo) este un stat parțial recunoscut și teritoriu disputat, situat în Peninsula Balcanică, în sud-estul Europei, care și-a autodeclarat independența față de Serbia în februarie 2008.

Este recunoscut ca stat suveran de către 97 state membre ONU, iar statutul său este contestat. Serbia nu recunoaște secesiunea Kosovo și de jure o consideră în continuare Provincia Autonomă Kosovo și Metohia (în sârbă Аутономна Покрајина Косово и Метохија, cu caractere chirilice: Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija), condusă de ONU în cadrul suveranității statului. Cel mai mare oraș și capitala Republicii Kosovo este Priștina. Kosovo nu are ieșire la mare și se învecinează cu Republica Macedonia de Nord la sud, Albania la vest și Muntenegru la nord-vest.Kosovo a fost o parte din teritoriul triburilor traco-ilirice și celtice, apoi din Imperiul Roman, Bizantin, Țaratul Bulgar, Țaratul Sârb, și Imperiul Otoman. În secolul al XX-lea, a fost împărțită între Regatul Serbiei și Regatul Muntenegrului, iar în cele din urmă a revenit statului succesor, Regatul Iugoslaviei. După sfârșitul Războiului din Kosovo și încetarea bombardamentului Iugoslaviei de către NATO, teritoriul a intrat sub administrație interimară a Organizației Națiunilor Unite (UNMIK). În februarie 2008, Adunarea din Kosovo a declarat că provincia Kosovo este independentă și cunoscută ca Republica Kosovo. Din 9 noiembrie 2009, independența este recunoscută de 75 de state membre ONU și de Republica Chineză (Taiwan). Pe 8 octombrie 2008, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care solicită Curții Internaționale de Justiție un aviz consultativ cu privire la problema declarației independenței provinciei Kosovo. Cele două mari grupuri etnice din Kosovo, albanezii și sârbii, au avut ostilitate unii față de ceilalți de-a lungul istoriei până în prezent, fiecare grup susținând că regiunea le aparține.Kosovo nu este membru ONU, dar, totuși, este membru al mai multor organizații internaționale, printre care Fondul Monetar Internațional (IMF), Banca Mondială, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Comisia de la Veneția, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Uniunea Internațională a Transportatorilor Rutieri (IRU) și Consiliul Regional de Cooperare. Kosovo a obținut statut de membru cu drepturi depline în mai multe federații majore sportive internaționale, printre care și Comitetul Olimpic Internațional. În cadrul Uniunii Europene, este recunoscut de 23 din cele 28 de state membre. Kosovo este un potențial candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Preturile medii in Kosovo

Paine alba (500 kg) 0.46 €
File de pui (1 kg) 3.88 €
Apa (1,5l) 0.51 €
Bere locala (0,5 l) 0.97 €
Sticla de vin 3.50 €

Masa (1 persoana) 4.00 €
McMeal (McDonalds) 4.50 €
Bere locala (0,5 l) 1.50 €
Cappuccino 1.01 €
Apa (0,33 l) 0.73 €

Bilet dus 0.50 €
Taxi start 2.00 €
Taxi (1 km) 0.80 €
Taxi (o ora de așteptare) 5.00 €
Benzina (1l) 1.50 €

Apartament (1 dormitor) 204.65 €
Apartament (3 dormitoare) 329.00 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 77.33 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.09 €
Internet (60 Mbps) 19.88 €

1 m2 (în afara centrului) 796.96 €

Salariul mediu net lunar 384.09 €
Rata dobanzii ipotecare 4.74

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Kosovo
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Tari langa - Kosovo

Hoteluri in Kosovo
Hoteluri | Kosovo
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023