Aeroporturile fantoma - sau cum zbori spre …

Aeroporturile fantoma - sau cum zbori spre Balti si Monte Carlo

Aeroporturile fantoma - sau cum zbori spre Balti si Monte Carlo

In lumea aviatiei se opereaza cu coduri. Daca un aeroport are cod IATA si cod ICAO atunci acesta este inclus in nomenclatorul sistemelor globale de distributie.

Adica poti sa selectezi acest aeroport ca punct de plecare sau de destinatie atunci cand cauti bilete de avion online. Dar faptul ca un aeroport are aceste coduri si este in lista de destinatii nu inseamna neaparat ca aeroportul este functional - sau ca exista.

Balti BZY

  • Cod IATA: BZY
  • Cod ICAO: LUBL

Acesta este cazul aeroportului din Balti. Aeroportul este prezent in sistemele de rezervare bilete si chiar poti sa cumperi bilete de avion spre Balti, dar de fapt acesta este un zbor cu conexiune prin Chisinau unde operatorul aerian pune la dispozitie un autocar pana la Balti.

O mare parte din fluxul total de pasageri care trec prin aeroportul Chisinau (mai ales spre Moscova) sunt din partea de nord a tarii iar compania este gata sa le creeze conditii cat mai comode de calatorie pana la destinatia finala.

Pretul biletelor de avion "spre Balti" pe care le poti rezerva online includ pretul transferului auto.

Transferul se efectueaza zilnic de trei ori pe zi, iar in sezonul de vara - de patru ori pe zi. Autocarul stationeaza la Balti pe str. Stefan cel Mare 6/2, iar la Aeroportul International Chisinau - in parcarea pentru transportul public.

Aeroportul Balti nu este insa operational si nici un zbor de pasageri nu este operat din si spre aeroportul propriu zis.

Monte Carlo MCM

  • Cod IATA: MCM
  • Cod ICAO: LNMC

Aeroportul din Monte Carlo este si el disponibil ca destinatie atunci cand rezervi biletele online. Si poti sa cumperi si bilete de avion spre Monte Carlo doar ca de fapt zbori cu avionul spre Aeroportul Nisa, iar de aici esti transferat cu un autocar sau - helicopter!

Nu toate site-urile indica clar faptul ca de fapt escala finala pana la Monte Carlo este cu un helicopter.

Pentru ca Monte Carlo MCM este de fapt un heliport si doar acest tip de transport opereaza aici.

Zborul este operat pe un helicopter de tip Eurocopter EC-130 iar distanta de 19 km o parcurgi in doar 6 minute.

Merita de mentionat ca pretul unei calatorii cu helicopterul din Nisa pana la Monte Carlo este mai mic decat cel al unei calatorii cu taxi-ul.

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023