Top cele mai bune motoare de cautare …

Top cele mai bune motoare de cautare pe internet

Top cele mai bune motoare de cautare pe internet

Daca esti in cautare de bilete de avion ieftine, stii deja unde le gasesti:). Dar in afara de zboruri mai avem nevoie si de alte lucruri. Cum le gasim pe internet?

Internetul este pus in miscare de miliardele de utilizatorii dornici de informatii si solutii - si totul incepe cu o cautare.

Motoarele de cautare sunt ca niste hypermarketuri enorme gratuite unde gasesti absolut tot de ce ai nevoie - informatii, servicii, produse, joburi si multe altele. Acestea au devenit un instrument indispensabil al omului modern fara de care cu greu ne-am putea inchipui navigarea pe internet.

ZborDirect ti-a pregatit o lista cu cele mai bune motoare si particularitatile acestora. Lista este alcatuita avand in vederea opinia noastra subiectiva formata in urma utilizarii efective ale motoarelor de cautari.

Motoare de cautare generala

Google

Site: google.com

Google nu are nevoie de prezentare. Majoritatea internautilor incep navigarea pe internet cu adresa google.com.

Acest gigant a patruns in viata noastra - poate uneori prea omniprezent. Cu toate acestea Google este liderul in acest clasament si cea mai vizitata pagina de internet din lume.

Yandex

Site: yandex.com

Yandex este o companie ruso-olandeza cu sediul in Amsterdam si sediul central in Moscova, care dezvolta motorul de cautare cu acelasi nume, clasat pe locul 8 din lume.

Yandex are peste 60 de milioane de utilizatori din Rusia, Belarus, Kazahstan, Ucraina, Moldova si alte tari.

Bing

Site: bing.com

Bing este un motor de cautare creat de Microsoft si cel de-al treilea motor de cautare cel mai mare la nivel mondial, cu un volum de interogari de 4,58%, in urma lui Google (77%), Baidu (14,45%) si Yahoo!.

Este mai mult utilizat in emisfera vestica dar si multi internauti din Europa il prefera fata de google.

Yahoo

Site: yahoo.com

Yahoo! un furnizor american de servicii web cu sediul în Sunnyvale, California si unul dintre pionierii erei Internet timpuriu in anii 1990.

Chiar daca motorul de cautare cu acelasi nume a cedat din pozitii, site-ul principal yahoo.com este inca unul dintre cele mai populare din lume, clasandu-se pe locul 8 in lume, potrivit clasamentelor Alexa.

Duckduckgo

Site: duckduckgo.com

Duckduckgo este concurentul direct al lui Google si castiga tot mai multa popularitate in randul utilizatorilor. Acest motor se axeaza pe confidentialitate, aratand aceleasi rezultate de cautare tuturor utilizatorilor, pentru un anumit termen de cautare, fara a le filtra pe baza istoricului utilizatorului.

Spre deosebire de Google, si majoritatea motoarelor de cautare, Duckduckgo nu stocheaza adresele IP, nu creeaza un jurnal cu informatii despre utilizatori, ci doar despre termenii de cautare utilizati.

Ecosia

Site: ecosia.org

Un motor nu atat de cunoscut dar pe care il plasam in acest top datorita unei caracteristici absolut unice si nobile.

Ecosia este un motor de cautare care planteaza copaci prin donarea a 80% sau mai mult din veniturile sale de surplus organizatiilor non-profit care se concentreaza pe reimpadurire si conservare. Fiecare aproximativ 45 de cautari pe care le faci aici contribuie la plantarea unui copac.

Enciclopedii online

In secolul nostru nu mai trebuie sa-ti cumperi o enciclopedie pentru a cunoaste lumea - cunostintele sunt gratuite si online.

Wikipedia.org

Site: wikipedia.org

Wikipedia este o enciclopedie online libera, cu acces gratuit, care este dezvoltata in mod colaborativ de catre voluntari.

Aici gasesti absolut orice informatie, de la teorema lui Pithagora si pana la actorul favorit - toate sunt aici.

Motoare de cautare hoteluri

Booking.com

Site: booking.com

Booking.com este cea mai mare platforma de rezervari de cazare din lume. Acesta ofera mai mult de 28 milioane de unitati de cazare in 230 de tari. In fiecare zi, pe motor se fac peste 1 milion jumate de rezervari.

Daca esti in cautare de cazare de scurta durata - cu siguranta nu mai ai nevoie de alte instrumente.

Motoare de cautare zboruri

Recent acestea s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Daca 20 de ani in urma stiam doar despre skyscanner, acum sute de motoare de cautari sunt disponibile in spatiul online iar lista se schimba dinamic.

Care este mai bun? Pana la urma toate fac exact acelasi lucru: scaneaza site-urile companiilor aeriene si ale agentiilor online si iti afiseaza rezultatele cautarii ca tu sa poti sa alegi oferta cea mai buna.

Daca vei compara mai multe motoare, de ex: skyscanner.com, kayak.com sau momondo.com vei vedea ca afiseaza exact aceleasi rezultate si te directioneaza spre aceleasi agentii sau companii aeriene.

Google Flights

Site: google.com/travel/flights 

Google Flights este un serviciu de cautare de zboruri online  lansat de Google in 2011 in urma unei achiziții. Acum face parte din Google Travel.

Skyscanner.com

Site: skyscanner.com

Skyscanner este unul dintre cele mai vechi si cunoscute motoare de cautare meta din lume. Acesta a fost lansat in 2002 iar in 2016 a fost a fost preluat de cea mai mare companie de turism din China - Trip.com.

Zbordirect.com

Site: zbordirect.com

Motorul meta zbordirect.com lucreaza dupa aceleasi principii ca si orice motor de cautare meta - consolideaza ofertele tuturor agentiilor si companiilor aeriene partenere si iti afiseaza cele mai ieftine bilete - toate intr-un loc. Principala deosebire este ca zbordirect.com se specializeaza pe zboruri directe.


In lume mai sunt sute de motoare de cautare globale cu diferite tematici si lista se schimba dinamic dar pentru o cautare eficienta iti este suficient unul din aceste instrumente. Care sa-l utilizezi? Ramane la discretia ta - poti sa alternezi cautarile sau sa alegi doar unul.

Iti dorim o navigare placuta pe internet si sa gasesti raspunsul la toate interogarile efectuate pe motoarele de cautari!

Articole similare

Cele mai mari 20 aeroporturi din lume dupa numarul de zboruri directe in 2024
Cele mai mari 20 aeroporturi din lume dupa numaru…
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa in 2023
Cele mai bune 20 destinatii turistice din Europa …
Cele mai tinere 50 companii aeriene active din lume
Cele mai tinere 50 companii aeriene active din lu…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate