Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului …

Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul

Cum iti desfunzi urechile in timpul zborului cu avionul

Multi dintre cei care zboara au avut senzatia ca urechile se infunda, mai ales in momentele in care aeronava urca sau coboara. Desi acest sentiment este adesea temporar, uneori poate provoca o durere moderata si poate continua pe tot parcursul zborului.

Care este cauza infundarii urechilor in timpul zborului?

Disconfortul din ureche in timpul zborului este adesea numit "ureche de avion". Apare dupa decolarea aeronavei si atunci cand aceasta coboara pentru aterizare.

Urechea de avion este destul de comuna, dar ii afecteaza pe fiecare in mod diferit. Unii pot simti durere, in timp ce altii se plang doar de un usor disconfort (sau nu au durere deloc). Majoritatea oamenilor se recupereaza rapid din urechea avionului odata ce avionul a aterizat si presiunea aerului a fost egalata, aceasta senzatie dispare.

Simptomele sunt cauzate de dezechilibrul de presiune dintre presiunea aerului din urechea medie si presiunea aerului din mediu cauzat de schimbarile rapide ale presiunii aerului. Aceasta se intampla de obicei deoarece urechile noastre nu pot actiona suficient de repede din cauza schimbarilor rapide ale presiunii aerului.

De exemplu, atunci cand un avion urca, presiunea aerului scade si provoaca stres pe o parte a timpanului. Presiunea pe o parte a timpanului poate fi dureroasa. Este de remarcat faptul ca aceasta afectiune poate afecta una sau ambele urechi.

Prin urmare, pentru a ameliora simptomele urechii de avion, este important sa stii cum sa egalizezi presiunea din interiorul si din exteriorul urechii.

Cele mai simple modalitati de a desfunda urechile

Mai jos poti sa vezi tehnicile care te vor ajuta sa faci fata infundarii urechilor in timpul zborului.

Cascatul

Una dintre cele mai obisnuite tehnici pentru a face fata afundarii urechilor este cascatul. Casatul deschide trompa lui Eustachio si lasa aerul sa intre sau sa iasa din urechea medie. In acest fel, cascatul egalizeaza presiunea din interiorul si din exteriorul urechii.

Mestecatul

Mestecatul este o alta practica care te va ajuta sa usurezi simptomele. La fel ca si cascatul sau inghitirea lichidelor, mestecatul intinde si zonele din jurul urechilor, egaland presiunea din interiorul urechii. Guma de mestecat, ursuletii de guma si alte bomboane de mestecat pot ajuta la atenuarea tensiunii din urechi cauzate de schimbarile de altitudine.

Tehnica Toynbee

Tehnica Toynbee este una dintre metodele care ajuta in cazurile de urechi obturate. Pentru a efectua aceasta manevra, prinde-ti nasul inchis si inchide gura, apoi incearca sa inghiti.

Tehnica Valsalva

Te tii de nas cu degetele, inchizi gura si impingi usor aerul in nari ca si cum ti-ai sufla nasul. Trebuie facuta usor si cu atentie deoarece poate provoca o crestere a presiunii in spatele ochilor.

Inghitirea

Deschizand gura pentru a bea lichide, o persoana inghite si aer. Inghitirea si miscarea gurii pot ajuta la desfundarea urechilor. In plus, consumul de lichide nu numai ca poate curata trompa lui Eustachio, ci si poate evita deshidratarea in timpul zborului.

Incordarea muschilor mandibulei

In unele cazuri, incordarea mușchilor din spatele mandibulei va ajuta la desfundarea urechii. Acest lucru se poate face prin inchiderea gurii, apoi strangand si relaxand muschii din spatele mandibulei. Este important de stiut ca acest lucru nu trebuie sa fie fortat si ar trebui evitat daca ai dureri de cap.

Este important de mentionat ca efectele urechii de avion vor fi resimtite mai tare atunci cand zbori cu avionul fiind racit, cu sinusuri infundate, infectie a urechii sau orice alte simptome care afecteaza urechile sau nasul.

Articole similare

Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o companie aeriana low-cost
Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o compan…
Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - tot ce trebuie sa stii
Rezervarea, biletul de avion si de imbarcare - to…
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru un zbor fara probleme
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru u…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate