Ce trebuie sa stii inainte de a …

Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o companie aeriana low-cost

Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o companie aeriana low-cost

Daca esti obisnuit sa calatoresti in Europa, cu siguranta esti familiarizat cu marile companii aeriene cu preturi reduse precum Ryanair si easyJet. Cu toate acestea, daca iti planifici prima calatorie si vei zbura cu una dintre companiile aeriene europene low-cost pentru prima data, exista cateva sfaturi pentru a-ti imbunatati experienta.

Grupul Ryanair este cel mai mare operator de aeronave din Europa incepand din mijlocul lunii iulie 2023. Wizz Air este cel mai mare operator din Romania.

Si ambii operatori sunt oficial companii low-cost. Asa ca daca calatoresti pe batranul continent - este foarte probabil sa zbori anume cu una dintre aceste companii.

Bagajul de cala nu este inclus

Unul dintre cele mai importante lucruri de retinut atunci cand rezervi un zbor cu o companie low-cost este ca nu este inclus niciun bagaj de cala in tarifele de baza. Prin urmare, ia in considerare cat de multe lucruri ai nevoie daca vezi un tarif atractiv catre o destinatie populara de vara. Achizitionarea tarifului de baza iti va permite sa aduci doar o mica geanta/rucsac sub scaunul din fata ta.

In majoritatea cazurilor, tarifele care iti permit sa aduci mai mult bagaj la bord vor oferi, de asemenea, avantaje suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a alege locuri premium in partea din fata a cabinei si imbarcare mai rapida. Cu toate acestea, deoarece majoritatea oamenilor tind sa achizitioneze un tarif care include o geanta mare pentru cabina, coada pentru "imbarcare rapida" la poarta de imbarcare este de obicei mai lunga decat cea pentru "ceilalti pasageri", ceea ce face ca procesul de imbarcare sa nu fie chiar atat de rapid.

Nu uita sa faci check-in online

Digitalizarea joaca un rol semnificativ in revolutionarea industriei aviatice, iar companiile aeriene cu buget redus o considera in principal o modalitate inteligenta si orientata spre viitor de reducere a costurilor.

Ca urmare, toate marile companii aeriene low-cost din Europa au dezvoltat aplicatii mobile si site-uri web care permit clientilor sa-si gestioneze rezervarile, reducand dramatic costurile. Avand in vedere impactul tehnologiei asupra economisirii costurilor, companiile aeriene cu buget redus adopta taxe punitive chiar si pentru procese de baza, cum ar fi efectuarea check-in-ului, daca acestea nu sunt realizate autonom.

De exemplu, Ryanair va percepe o taxa de 55 £/€ pentru check-in la aeroport, cu exceptia cazului in care ai achizitionat un tarif Plus sau Flexi Plus.

Verifica locatia aeroporturilor

Una dintre strategiile importante pentru companiile aeriene low-cost pentru a reduce taxele aeroportuare si, implicit, pentru a oferi tarife mai mici, este sa opereze pe aeroporturi secundare. Chiar daca achizitionezi un bilet catre o mare metropola europeana, nu ignora numele celui de-al doilea aeroport, probabil mai putin cunoscut, pe care-l gasesti intre paranteze pe biletul tau. Cateva exemple bune sunt zborurile Wizz Air catre Frankfurt si Paris.

In primul caz, Wizz Air te va duce la Hahn (HHN), un mic aeroport situat aproximativ la 120 km vest de Frankfurt. Iar daca zbori cu Wizz Air catre Paris, vei ateriza la Beauvais (BVA), la aproximativ 128 km nord de metropola.

Verifica ora zborului

De multe ori companiile low-cost zboara la ore mai putin convenabile (noaptea sau dimineata devreme), pe care turistii sensibili la preturi le accepta. Daca preferi sa zbori la ore potrivite programului tau - este mai putin probabil sa gasesti un zbor low-cost anume la ora de care ai nevoie.

Locul este alocat aleatoriu

Cel mai probabil, companiile aeriene cu buget redus din Europa iti vor aloca locuri diferite tie si insotitorilor tai de calatorie, cu exceptia cazului in care achizitionezi un tarif care iti permite sa-ti alegi locurile sau platesti pentru aceasta optiune.

Vestea buna este ca multe zboruri intra-europene sunt pe distante scurte, ceea ce inseamna ca va trebui sa stai langa un necunoscut doar pentru mai putin de cateva ore.

Daca preferi sa fii sigur ca nu ajungi in ultimul rand sau doresti un loc "la fereastra" tarifele sunt destul de OK - de la 10 EUR - online.

Adu-ti propriile gustari si bauturi

La bordul unui avion operat de o companie low-cost nu te poti astepta nici macar la un pahara de apa plata. Dar nu este interzis sa-ti aduci propriile gustari.
Daca incap in spatiul redus pe care-l ai, incearca sa-ti aduci niste snack-uri, deoarece s-ar putea sa vrei sa eviti sa platesti pentru produsele mult mai scumpe oferite la bord.
Bauturile pot fi in recipiente nu mai mari de 100 ml.

Articole similare

Cum ajungi din Chisinau in Aeroportul din Bucuresti - Otopeni - Henri Coanda
Cum ajungi din Chisinau in Aeroportul din Bucures…
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru un zbor fara probleme
Bagajul de cala - Tot ce trebuie sa stii pentru u…
Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
Cum sa te pregatesti pentru un zbor lung
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate