Top 10 cele mai bune orase din …

Top 10 cele mai bune orase din lume de vizitat in 2022 | Lonely Planet

Top 10 cele mai bune orase din lume de vizitat in 2022 | Lonely Planet

Lonely Planet a publicat "Best in Travel 2022" si odata cu aceasta majora editie a numit cele mai bune orase din lume de vizitat in 2022.

Lonely Planet este unul dintre cel mai mare si cunoscut editor de ghiduri de calatorie din lume - si o sursa cu autoritate de informatii despre destinatiile turistice globale.

Asadar sa vedem care sunt orasele "pline de experiente despre care nu veti inceta niciodata sa vorbiti".


Auckland, Noua Zeelanda

Auckland

In Auckland exista 53 de vulcani, peste 50 de insule, trei regiuni viticole si numeroase plaje. Cel mai mare si mai divers oras al tarii are o scena culturala infloritoare, punand in lumina creativitatea locala interesanta.

Zboruri directe spre Auckland


Taipei, Taiwan

Taipei

Pentru a putea savura tot ce are de oferit Taipei vei avea nevoie de un apetit sporit - si nu doar pentru gastronomia sa uimitoare. Acest oras merita o explorare completa, cu o multitudine de traditii stravechi, alaturi de o cultura progresiva. Capitala Taiwanului este o ospat urban care va satisface orice pofte.

Zboruri directe spre Taipei


Freiburg, Germania

Freiburg

Cu alei pietruite, case cu frontoane, o universitate veche si o linie de orizont dominata de turla catedralei sale, Freiburg este cel mai bun exemplu de german autentic german. Cu o multime de distinctii ecologice, vei descoperi unul dintre cele mai tinere, relaxate si durabile orase din Germania.

Zboruri directe spre Freiburg


Atlanta, SUA

Atlanta

Atlanta este o bijuterie culturala infloritoare, stralucitoare, in inima sudului american, cu pasiune si activism in suflet. Locul nasterii lui Martin Luther King Jr a fost un stat major de lupta in timpul alegerilor prezidentiale din 2020 din Statele Unite.

Zboruri directe spre Atlanta


Lagos, Nigeria

Lagos

In Lagos gasesti petreceri pe plaja imbibate in sampanie, o scena muzicala afrobeat celebrata si o Saptamana a modei de clasa mondiala. Aceasta metropola fierbinte si bogata in petrol de pe coasta de sud-vest a Nigeriei este plina de creativitate si merita atentia calatorului.

Zboruri directe spre Lagos


Nicosia/Lefkosia, Cipru

Nicosia

Orasul ars de soare Nicosia (Lefkosia) din Cipru a fost divizat din 1974, jumatatile sale grecesti si turcesti traind in mare parte vieti separate. Calatorii vor trai aici experienta unica de explorare a singurei capitale divizate din lume si a amestecului sau de culturi mediteraneene.

Zboruri directe spre Cipru

Zboruri directe spre Cipru de Nord


Dublin, Irlanda

Dublin

Adevaratul oras prin care Leopold Bloom s-a plimbat in 1922 in odiseea sa irlandeza, cu pietele sale georgiane, puburile traditionale si oamenii binevoitori, este inca acolo un secol mai tarziu. Iar punctele sale importante stabilite de mult timp sunt acum completate de noi straturi de comunitate si diversitate care se adauga la atractivitatea contemporana a capitalei.

Zboruri directe spre Dublin


Mérida, Mexica

Mérida

Capitala statului Mérida este inima acestui colt din sud-estul Mexicului. Istoria, cultura si natura prind viata in timp ce explorezi ruinele antice mayase, cladirile coloniale uimitoare si lacurile subterane misterioase. Vei fi bucuros sa afli ca Mérida si-a castigat faima ca fiind una dintre cele mai bune destinatii culinare din Mexic.

Zboruri directe spre Mérida


Florenta, Italia

Florenta

Florenta este casa celor mai bune arte si arhitecturi din lume si nu necesita prezentare. Celebrul supraaglomerat citta d’arte (orasul artelor) din Italia nu este strain pentru cei care doresc sa prinda ceva dolce vita. Golita de vizitatori si venituri in 2020, capitala toscana a trebuit sa-si reimagineze viitorul, creand noi experiente artistice incitante in proces.

Zboruri directe spre Florenta


Gyeongju, Coreea de Sud

Gyeongju

Sa mergi intr-o vanatoare de comori a artefactelor regale antice in Gyeongju este o modalitate minunata de a reincepe calatoriile. Palatele in aer liber si mormintele cu iarba ale nobilimii Silla, plus sute de relicve budiste care impodobesc o fasie salbatica de parcuri nationale, dealuri si lacuri cu lotus fac din acest „muzeu fara ziduri” o destinatie obligatorie si relaxanta.

Zboruri directe spre Gyeongju

Articole similare

Aeroportul din Chisinau va avea un nou cod IATA — RMO
Aeroportul din Chisinau va avea un nou cod IATA —…
De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se anuleaza zboruri
De ce se scumpesc biletele de avion in 2024 si se…
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate