Top 7 destinatii low cost pentru vacanta …

Top 7 destinatii low cost pentru vacanta de iarna in Europa

Top 7 destinatii low cost pentru vacanta de iarna in Europa

Unde este cel mai bine sa mergi in vacanta iarna? Acolo unde sunt munti, zapada, atmosfera de sarbatori de iarna - si nu vei cheltui o avere.

Daca inca nu stii unde pleci in acest sezon rece ZborDirect ti-a pregatit topul celor mai bune destinatii de iarna care corespund acestor criterii.

Ce inseamna o destinatie low-cost? Este un calificativ pe care incep sa-l poarte unele locatii care pana acum erau la polul opus - si erau chiar considerate exclusive sau exotice - pe unele dintre care le vei revedea si in topul nostru de mai jos.

Odata cu expansiunea zborurilor low-cost situatia s-a schimbat complet.

Stim prea bine ca zborurile constituie de cele mai multe ori cea mai mare parte a bugetului unei vacante iar tarifele low-cost au redus aceasta parte considerabil si au facut accesibile destinatii pe care pana acum le puteam doar imagina.


Predeal, Romania

Predeal, Romania

Zboruri spre Bucuresti

Nu este si cazul celui mai inalt oras din Romania.

Predeal este o destinatie turistica accesibila si binecunoscuta in Romania dar si printre turistii din tarile vecine dar si mai departe, mai ales iarna, mai ales printre iubitorii de schi.

Orasul este situat la cea mai mare altitudine din Romania si este certificat ca statiune climaterica datorita aerului puternic ionizat si presiunii atmosferice scazute.

In imediata apropiere de Predeal se afla mai multe destinatii turistice populare, printre care Castelul Peles, Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Orasul Vechi Brasov, Biserica Neagra si Canionul Sapte Scari.


Zakopane, Polonia

Zakopane, Polonia

Zboruri spre Cracovia

Zakopane, situata in valea dintre Muntii Tatra si Dealul Gubalowka, este capitala de iarna a Poloniei, si una dintre cele mai bune statiuni de schi din Europa - si una dintre cele mai accesibile.

Aici gasesti mai mult de 20 de teleschiuri si 16 partii majoritatea din care sunt perfecte pentru incepatori.

Localitatea se afla la o distanta de doar doua ore de mers cu autocarul (sau cu masina) de la aeroportul din Cracovia.

Spre Cracovia (care de altfel este si ea o destinatie demna de vizitat) ajungi usor si si ieftin cu conexiuni low-cost din orice oras din regiunea noastra.


Cervinia, Italia

Cervinia, Italia

Zboruri spre Torino

Aceasta este una dintre principalele zone turistice din Alpi si cea mai buna statiune montana din Italia, si cea mai sigura in ceea ce priveste zapada naturala.

Statiunea Cervinia, sau cum mai este cunoscuta - Matterhorn - se afla la o altitudine de - 2.050 m iar cel mai inalta statie de teleschi punct de teleschi este la 3.480 m - adica zapada este practic garantata pe durata intregului sezon care dureaza din noiembrie pana la inceputul lunii mai.

Statiunea se afla la o distanta de 2 ore cu autocarul de Torino.


Nuremberg, Germania

Nuremberg, Germania

Zboruri spre Nuremberg

In afara de statiunile de schi Europa este cunoscuta si pentru targurile sale de Craciun iar Germania este considerata a fi cea mai buna la acest capitol si anume aici - in Nuremberg.

Acest oras bavarez este gazda unuia dintre cele dintre cele mai faimoase targuri de Craciun din lume care transforma acest splendid oras medieval intr-o tara de vis.

In ultimii ani, si mai ales in 2019, pe Aeroportul din Nuremberg s-a inregistrat o expansiune masiva a companiilor low cost - asa ca, daca iti rezervi bilete la avion din timp, banii pe drum vor constitui cea mai mica parte a bugetului tau de calatorie spre acest oras fermecator.


Edinburgh, Scotia

Edinburgh, Scotia

Zboruri spre Edinburgh

Daca vrei sa vezi o destinatie frumoasa iarna si vrei sa economisesti - capitala Scotiei este destinatia ta perfecta.

Mai putin accesibila pana nu demult, odata cu lansarea primelor zboruri directe din Bucuresti Edinburg este acum la distanta de 3 ore si 69 euro (!) tur-retur (daca rezervi biletele din timp).

Capitala Scotiei este un punct de reper pentru vizitatori pe tot parcursul anului dar iarna o sa ai parte de o experienta deosebita. Sarbatorile incep aici devreme, de la mijlocul lunii noiembrie pana la mijloc de ianuarie calendarul este plin de evenimente de sezon.

Strazile pietruite din Edinburgh, atmosfera de oras medieval si peisajele din jur sunt un fundal perfect pentru o escapada de sarbatori.


Vienna, Austria

Vienna, Austria

Zboruri spre Vienna

Viena este considerata cel mai frumos oras din Europa, iar iarna acest oras este pur si simplu magnific.

Capitala austriaca este renumita pentru atmosfera festiva de sarbatori si  este considerata a avea unele dintre cele mai bune targuri de Craciun din toata Europa.

Pe timp de iarna in oras sunt amenajate numeroase patinoare iar in perioada Craciunului in centrul orasului este amenajat un patinoar gigantic de 6.000 de metri patrati care este extrem de popular atat printre turisti, cat si localnici.

Iar daca va saturati de oras, nu departe de Viena sunt amplasate mai multe statiuni de schi usor accesibile cu trenul sau masina, asa ca puteti petrece o zi sau doua pe partii.


Rovaniemi, Finlanda

Rovaniemi, Finlanda

Zboruri spre Rovaniemi

O vacanta de Craciun in Rovaniemi se poate incadra in categoria "low-cost" doar daca iti faci rezervarile cu 6 luni inainte sau chiar mai devreme. Dar nu am putut sa o trecem cu vederea pentru ca este una dintre cele mai bune destinatii de iarna din Europa.

Acest oras nordic este resedinta oficiala a lui Santa Claus. Mosul cu barba alba traieste intr-o grota de langa Cercul Polar si poti sa-l vizitezi gratuit. Iar ajungi la el, desigur, intr-o sanie trasa de reni.

Aici poti sa admiri un fenomen atmosferic unic - Aurora Boreala (Luminile Nordului).

Daca doresti sa traiesti sarbatorile de iarna intr-o atmosfera autentica, polara - Rovaniemi este destinatia perfecta de iarna, mai ales pentru copii dar si pentru adultii care doresc sa retraiasca clipele magice ale sarbatorilor de iarna.

Articole similare

Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Olanda)
Toate aeroporturile active din Tarile de Jos (Ola…
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Toate aeroporturile active din Riviera Turceasca
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fotbal 2024
Cum zbori direct spre Campionatul European de Fot…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate