Wizz dubleaza numarul de pasageri in 2022 …

Wizz dubleaza numarul de pasageri in 2022 si reduce emisiile de CO2

Wizz dubleaza numarul de pasageri in 2022 si reduce emisiile de CO2

Wizz Air a publicat marti, 3 ianuarie, Raportul Anual pentru anul 2022, si acesta este unul foarte bun. Low-costerul si-a dublat cifrele fata de 2021 si a transportat cu 15% mai multi pasageri fata de anul pre-pandemic 2019.

Luna decembrie a jucat un rol semnificativ pentru acest rezultat impresionant, cu 27% mai multe rezervari fata de aceeasi perioada din 2019 si cu 58,4% mai mult fata de 2021. Mai mult de atat, chiar daca a avut mult mai multe zboruri, Wizz Air a reusit si sa reducă emisiile de CO2 cu 13,3%.

Acest lucru a fost posibil datorita flotei moderne pe care o detine, si o reinnoieste regulat. Compania opereaza in prezent o flota de 153 de aeronave - dintre care 66 Airbus-uri din familia NEO - cu o varsta medie de doar 5,4 ani. Inca 300 de avioane urmeaza sa fie livrate.

In total, Wizz a transportat 45,6 milioane de pasageri in 2022. Aceasta inseamna o crestere in marime de 21,7 milioane fata de 2021 si cu aproape 6 milioane mai mult decat in 2019.

In timp ce alte companii aeriene s-au contractat in timpul pandemiei, Wizz nu s-a oprit, ci dimpotriva s-a extins agresiv si dinamic, deschizand un numar semnificativ de noi baze. Pe tot parcursul lunii decembrie 2022, transportatorul a lansat noi rute, inclusiv si unele exotice - Arabia Saudita (inclusiv din si spre Romania), Uzbekistan.

Expansiunea Wizz Air a fost simtita si in regiunea noastra, operatorul lansand un numar mare de zboruri atat din Romania cat si Republica Moldova.

De asemenea, a deschis o noua baza la Aeroportul International Suceava (SCV) din Romania - de unde opereaza un numar impresionant de 18 zboruri directe.

Wizz Air continua sa fie cea mai mare companie aeriana dupa numarul de destinatii atat din RO si MD.

Articole similare

Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportul aproape fara zboruri
Wizz Air inchide baza din Bacau si lasa aeroportu…
FlyOne lanseaza 3 zboruri directe si 2 destinatii noi din Chisinau - Munchen si Madrid
FlyOne lanseaza 3 zboruri directe si 2 destinatii…
Wizz Air se extinde in Belgrad - 5 zboruri directe noi
Wizz Air se extinde in Belgrad - 5 zboruri direct…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023