Luxemburg | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 1 aeroporturi active in Luxembourg. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Luxemburg

Milano Luxemburg
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_LU Luxemburg
07-10-2022 direct
LUX
Londra Luxemburg
COUNTRY_GB Marea Britanie COUNTRY_LU Luxemburg
27-09-2022 direct
LUX
Veneția Luxemburg
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_LU Luxemburg
07-10-2022 direct
LUX
Barcelona Luxemburg
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_LU Luxemburg
25-10-2022 direct
LUX
Faro Luxemburg
COUNTRY_PT Portugalia COUNTRY_LU Luxemburg
27-10-2022 direct
LUX

Aeroporturi in Luxemburg

Orase in Luxemburg

Restrictii de calatorie si Covid - Luxemburg

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Luxemburg


Luxemburg (în luxemburgheză Lëtzebuerg; în franceză Luxembourg; în germană Luxemburg; pronunțat în pronunție luxemburgheză: audio), oficial Marele Ducat de Luxemburg, este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Capitala, Luxemburg, este, împreună cu Bruxelles și Strasbourg, una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene și sediul Curții Europene de Justiție, cea mai înaltă instanță judec…
Luxemburg (în luxemburgheză Lëtzebuerg; în franceză Luxembourg; în germană Luxemburg; pronunțat în pronunție luxemburgheză: audio), oficial Marele Ducat de Luxemburg, este o țară fără ieșire la mare, din vestul Europei. Se învecinează cu Belgia la vest și la nord, cu Germania la est, și cu Franța la sud. Capitala, Luxemburg, este, împreună cu Bruxelles și Strasbourg, una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene și sediul Curții Europene de Justiție, cea mai înaltă instanță judecătorească din UE. Cultura, oamenii și limbile vorbite sunt extrem de strâns legate cu țările vecine, fiind în esență un amestec cultural franco-germanic⁠(d). Repetate invazii din partea țărilor vecine, mai ales în al Doilea Război Mondial, au condus la o puternică dorință în această țară pentru medierea între Franța și Germania, ceea ce a condus la fondarea Uniunii Europene.Țara cuprinde două regiuni principale: Oesling⁠(d) în partea nordică, parte a masivului Ardeni; și Gutland⁠(d) ("Pământ Bun"), în sud. Cu o suprafață de 2586 km², este unul dintre cele mai mici state suverane în Europa (având o întindere aproximativ egală cu jumătate din județul Călărași din România). Luxemburg avea o în octombrie 2012 o populație de 524.853 de locuitori, clasându-se ca a 8-a cel mai puțin populată țară din Europa. Democrație reprezentativă cu un monarh constituțional, este condusă de un mare duce, actualmente Henri, Mare Duce de Luxemburg, și este singurul mare ducat care a mai rămas în lume. Luxemburg este o țară dezvoltată, cu o economie avansată și din lume cel mai mare PIB (PPP) pe cap de locuitor, potrivit organizației Națiunilor Unite în 2014. Amplasarea sa centrală a făcut să aibă de-a lungul istoriei o mare importanță strategică pentru numeroase puteri, ceea ce datează de la fondarea sa ca cetate romană, urmată de ridicarea aici a unui castel franc⁠(d) în Evul Mediu Timpuriu, și de rolul său de bastion pentru Drumul Spaniol⁠(d) între secolele al XVI-lea și al XVII-lea.

Luxemburg este membru fondator al Uniunii Europene, al OCDE, al Organizației Națiunilor Unite, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, și Benelux, ceea ce reflectă un consens politic în favoarea integrării economice, politice și militare. Orașul Luxemburg, care este capitala și cel mai mare oraș al țării, este sediul mai multe instituții și agenții ale UE. Luxemburg a făcut parte temporar din Consiliul de Securitate al ONU în anii 2013 și 2014, o premieră în istoria țării. În 2016, cetățenii luxemburghezi aveau acces fără viză sau cu viză la sosire în 172 de țări și teritorii, ceea ce face ca pașaportul luxemburghez să fie al 6-lea din lume ca libertate de circulație conferită, la egalitate cu țări precum Canada și Elveția.

Preturile medii in Luxemburg

Paine alba (500 kg) 2.85 €
File de pui (1 kg) 11.77 €
Apa (1,5l) 0.66 €
Bere locala (0,5 l) 1.87 €
Sticla de vin 8.00 €

Masa (1 persoana) 18.00 €
McMeal (McDonalds) 10.00 €
Bere locala (0,5 l) 5.00 €
Cappuccino 3.42 €
Apa (0,33 l) 2.87 €

Bilet dus 0.00 €
Taxi start 3.50 €
Taxi (1 km) 2.75 €
Taxi (o ora de așteptare) 30.00 €
Benzina (1l) 1.47 €

Apartament (1 dormitor) 1,353.45 €
Apartament (3 dormitoare) 2,150.00 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 254.55 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.20 €
Internet (60 Mbps) 52.09 €

1 m2 (în afara centrului) 8,632.68 €

Salariul mediu net lunar 3,638.91 €
Rata dobanzii ipotecare 1.94

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Luxemburg
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com