Elvetia | Bilete de avion ieftine


In prezent, exista 6 aeroporturi active in Switzerland. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Cele mai ieftine zboruri catre Elveția

Barcelona Geneva
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_CH Elvetia
09-09-2022 direct
GVA
Madrid Zurich
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_CH Elvetia
09-09-2022 direct
ZRH
Barcelona Zurich
COUNTRY_ES Spania COUNTRY_CH Elvetia
03-09-2022 direct
ZRH
Olbia Geneva
COUNTRY_IT Italia COUNTRY_CH Elvetia
07-09-2022 direct
GVA
Nisa Geneva
COUNTRY_FR Franta COUNTRY_CH Elvetia
22-08-2022 direct
GVA

Restrictii de calatorie si Covid - Elvetia

Conditiile de calatorie se schimba dinamic in aceasta perioada. Pentru a vedea restrictiile actualizate verifica aici: Conditii de calatorie - Elvetia


Elveția (în germană Schweiz ˈʃvaɪts; în franceză Suisse sɥis(ə); în italiană Svizzera ˈzvit͡sːɛra; în retoromană Svizra ˈʒviːtsrɐ sau ˈʒviːtsʁːɐ), denumită complet Confederația Elvețiană (în latină Confoederatio Helvetica, de unde și abrevierea CH), este o republică federală formată din 26 de cantoane autonome. Consiliul Federal și Adunarea Federală (parlamentul) au sediul la Berna. Țara se situează în partea de vest a Europei Centrale, unde se învecinează cu Germania la nord, cu Franța la vest,…
Elveția (în germană Schweiz ˈʃvaɪts; în franceză Suisse sɥis(ə); în italiană Svizzera ˈzvit͡sːɛra; în retoromană Svizra ˈʒviːtsrɐ sau ˈʒviːtsʁːɐ), denumită complet Confederația Elvețiană (în latină Confoederatio Helvetica, de unde și abrevierea CH), este o republică federală formată din 26 de cantoane autonome. Consiliul Federal și Adunarea Federală (parlamentul) au sediul la Berna. Țara se situează în partea de vest a Europei Centrale, unde se învecinează cu Germania la nord, cu Franța la vest, cu Italia la sud, și cu Austria și Liechtenstein la est.

Elveția nu are ieșire la mare și este împărțită între Munții Alpi, Platoul Elvețian și Munții Jura, întinzându-se pe o suprafață de 41.285 km². Deși Alpii ocupă cea mai mare parte a teritoriului, populația elvețiană de aproximativ 8 milioane de persoane este concentrată mai ales în zona Platoului, unde se află marile orașe. Între aceste orașe se numără orașele globale și centrele economice Zürich și Geneva.

Confederația Elvețiană are o lungă istorie de neutralitate armată — nu a mai fost în stare de război din 1815 — și a aderat la Națiunile Unite abia în 2002. Ea urmărește, însă, o politică externă activă și este frecvent implicată în procesele de pace din toată lumea. Elveția este și locul unde s-a născut Crucea Roșie și este sediul mai multor organizații internaționale, inclusiv al doilea birou al ONU din lume ca mărime. La nivel european, este membru fondator al Asociației Europene a Liberului Schimb și face parte din Spațiul Schengen – deși nu este membră a Uniunii Europene, și nici a Spațiului Economic European.

Elveția este una dintre cele mai bogate țări din lume după PIB pe cap de locuitor, și are cea mai mare bogăție pe cap de persoană adultă (în termeni de bunuri financiare și nefinanciare) din toate țările lumii. Zürich și Geneva au fost clasate pe locurile doi, respectiv opt în clasamentul calității vieții. Țara este pe locul al 19-lea în lume ca PNB și pe locul treizeci și șase după paritatea puterii de cumpărare. Este al douăzecilea cel mai mare exportator și al optsprezecelea cel mai mare importator de bunuri.

Elveția cuprinde trei mari regiuni lingvistice și culturale: germană, franceză, și italiană, la care se mai adaugă văile vorbitoare de retoromană. De aceea, elvețienii, deși predominant germanofoni, nu formează o națiune în sensul unei identități etnice și culturale. Sentimentul de apartenență la o țară comună se bazează pe un fundal istoric, pe valori comune (federalismul și democrația directă) și pe simbolistica alpină. Înființarea Confederației Elvețiene este datată prin tradiție la 1 august 1291, când se sărbătorește ziua națională.

Preturile medii in Elvetia

Paine alba (500 kg) 2.94 €
File de pui (1 kg) 24.31 €
Apa (1,5l) 1.17 €
Bere locala (0,5 l) 2.04 €
Sticla de vin 13.34 €

Masa (1 persoana) 24.70 €
McMeal (McDonalds) 14.82 €
Bere locala (0,5 l) 5.93 €
Cappuccino 4.66 €
Apa (0,33 l) 3.75 €

Bilet dus 3.56 €
Taxi start 6.42 €
Taxi (1 km) 3.80 €
Taxi (o ora de așteptare) 68.17 €
Benzina (1l) 1.83 €

Apartament (1 dormitor) 1,276.17 €
Apartament (3 dormitoare) 2,279.85 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 209.68 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.22 €
Internet (60 Mbps) 53.70 €

1 m2 (în afara centrului) 8,354.11 €

Salariul mediu net lunar 5,693.35 €
Rata dobanzii ipotecare 1.45

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Elvetia
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com