Danemarca | Bilete de avion ieftine

In prezent, exista 8 aeroporturi active in Denmark. Mai jos poti vedea cele mai ieftine zboruri gasite in ultimele 6 ore.

Bilete de avion (dus) Romania ➔ Danemarca

Iaşi Billund
06 Iulie 2023
IAS
IAS
direct
BLL
BLL
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Bucureşti Otopeni Århus
28 Iunie 2023
OTP
OTP
direct
AAR
AAR
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Bucureşti Otopeni Copenhaga
28 Iunie 2023
OTP
OTP
direct
CPH
CPH
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
Bucureşti Otopeni Billund
29 Iunie 2023
OTP
OTP
escale
BLL
BLL
Wizz Air Malta
Wizz Air Malta + ...
Bucureşti Otopeni Århus
28 Iunie 2023
OTP
OTP
escale
AAR
AAR
Wizz Air
Wizz Air + ...
Bucureşti Otopeni Copenhaga
28 Iunie 2023
OTP
OTP
escale
CPH
CPH
Ryanair
Ryanair + ...

Bilete de avion (dus) Danemarca ➔

Billund Berlin Brandenburg
05 Iunie 2023
BLL
BLL
direct
BER
BER
Ryanair
Ryanair
Billund Gdańsk
05 Iunie 2023
BLL
BLL
direct
GDN
GDN
Ryanair
Ryanair
Billund Bruxelles S. Charleroi
03 Iunie 2023
BLL
BLL
direct
CRL
CRL
Ryanair
Ryanair
Billund Manchester
07 Iunie 2023
BLL
BLL
direct
MAN
MAN
Ryanair
Ryanair
Århus Milano Malpensa
04 Iunie 2023
AAR
AAR
direct
MXP
MXP
Ryanair
Ryanair
Aalborg Kaunas
11 Septembrie 2023
AAL
AAL
direct
KUN
KUN
Ryanair
Ryanair

Danemarca (în daneză Danmark , /ˈd̥ɛnmɑɡ̊/), oficial Regatul Danemarcei (în daneză Kongeriget Danmark , /ˈkɔŋəʁiːəð ˈd̥ɛnmɑɡ̊/), este un stat suveran din Europa de Nord, având și două teritorii autonome constituente de peste mări, care fac parte integrantă din regat: Insulele Feroe în Atlanticul de Nord și Groenlanda în America de Nord. Danemarca propriu-zisă este cea mai sudică dintre țările nordice, aflată la sud-vest de Suedia și la sud de Norvegia, învecinându-se la sud cu Germania, și având …
Danemarca (în daneză Danmark , /ˈd̥ɛnmɑɡ̊/), oficial Regatul Danemarcei (în daneză Kongeriget Danmark , /ˈkɔŋəʁiːəð ˈd̥ɛnmɑɡ̊/), este un stat suveran din Europa de Nord, având și două teritorii autonome constituente de peste mări, care fac parte integrantă din regat: Insulele Feroe în Atlanticul de Nord și Groenlanda în America de Nord. Danemarca propriu-zisă este cea mai sudică dintre țările nordice, aflată la sud-vest de Suedia și la sud de Norvegia, învecinându-se la sud cu Germania, și având frontieră maritimă cu Regatul Unit. Țara constă dintr-o peninsulă mare, Iutlanda, și mai multe insule, dintre care cele mai mari sunt Zealand, Funen, Lolland, Falster⁠(d) și Bornholm, precum și sute de insulițe denumite în general „Arhipelagul Danez”.

Regatul Danemarcei este o monarhie constituțională organizată sub forma unei democrații parlamentare, cu sediul guvernului în capitala Copenhaga. Regatul este stat unitar, puterile de a-și gestiona propriile afaceri interne fiind delegate de guvernul central Groenlandei și Insulelor Feroe; această structură politică este denumită rigsfælleskabet. Danemarca propriu-zisă este zona hegemonială, unde rezidă puterea judecătorească, executivă și legislativă. Insulele Feroe sunt definite ca o comunitate de locuitori ai regatului, în vreme ce groenlandezii sunt considerați popor separat cu drept de autodeterminare.

Istoria Danemarcei a fost influențată în mod deosebit de poziția sa geografică între mările Nordului și Baltică. De aceea, ea s-a aflat între Suedia și Germania, fiind în centrul luptei pentru controlul asupra Mării Baltice; înainte de construirea canalului Kiel, trecerea din Atlantic în Marea Baltică se putea face doar prin cele trei Strâmtori Daneze. Danemarca a fost multă vreme în conflict cu Suedia pentru controlul asupra Scaniei (Războiul Scanian) și Norvegiei, și în alte conflicte cu Liga Hanseatică pentru ducatele Schleswig (fief⁠(d) danez) și Holstein⁠(d) (fief german). În cele din urmă, Danemarca a pierdut toate aceste dispute și a sfârșit prin a ceda Scania Suediei și ulterior Schleswig-Holstein Imperiului German. Danemarca a obținut Groenlanda și Insulele Feroe în 1814 după dizolvarea uniunii sale personale cu Norvegia, deși monarhia daneză, care domnise atât în Norvegia cât și în Danemarca, deținea aceste colonii încă din secolul al XIV-lea. Insulele Feroe și Groenlanda au devenit părți integrante ale rigsfælleskabetului în secolul al XX-lea și au primit autonomie în 1948, respectiv 1979.

Danemarca a aderat la Uniunea Europeană în 1973, dar rămâne în afara zonei Euro, în vreme ce Groenlanda și Insulele Feroe și-au exercitat dreptul de a rămâne în întregime în afara UE. Membru fondator al ONU, NATO și al OECD, Danemarca este și membră a OSCE. Cu o economie mixtă de piață și cu un stat asistențial mare, Danemarca are cel mai înalt nivel de egalitate a veniturilor. S-a clasat frecvent pe primul loc ca cea mai fericită și mai puțin coruptă țară din lume. În 2015, Danemarca a fost clasată pe locul patru după Indicele Dezvoltării Umane, pe locul cinci după Indicele Democrației și pe locul întâi după Indicele de Percepție a Corupției. Limba națională, daneza, este strâns înrudită cu suedeza și norvegiana, cu care împărtășește strânse legături istorice și culturale. Danemarca, împreună cu Suedia și Norvegia, face parte din regiunea culturală denumită „Scandinavia” și este membră în Consiliul Nordic.

Preturile medii in Danemarca

Paine alba (500 kg) 2.64 €
File de pui (1 kg) 10.06 €
Apa (1,5l) 1.22 €
Bere locala (0,5 l) 1.64 €
Sticla de vin 8.06 €

Masa (1 persoana) 18.80 €
McMeal (McDonalds) 11.42 €
Bere locala (0,5 l) 6.72 €
Cappuccino 5.07 €
Apa (0,33 l) 2.62 €

Bilet dus 3.22 €
Taxi start 6.72 €
Taxi (1 km) 2.01 €
Taxi (o ora de așteptare) 60.44 €
Benzina (1l) 2.00 €

Apartament (1 dormitor) 729.06 €
Apartament (3 dormitoare) 1,383.74 €

De baza (electricitate, incalzire, apa, gunoi) 189.27 €
Tarif mobil preplatit 1 minut 0.11 €
Internet (60 Mbps) 32.23 €

1 m2 (în afara centrului) 3,580.47 €

Salariul mediu net lunar 3,177.73 €
Rata dobanzii ipotecare 1.74

Preturile sunt calculate ca medie pentru toate orasele in Danemarca
Preturile sunt actualizate zilnic din numbeo.com

Hoteluri in Danemarca
Hoteluri in Danemarca

Tari langa - Danemarca

Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023