Cum sa cauti si sa rezervi eficient …

Cum sa cauti si sa rezervi eficient bilete low-cost

Cum sa cauti si sa rezervi eficient bilete low-cost

Asadar vrei sa-ti rezervi biletele de avion low-cost pentru calatoria ta. Cu ce incepi?

Primul impuls al multor Calatori este sa ia telefonul si sa inceapa sa faca apeluri la diferite agentii pentru a afla si gasi cel mai mic pret. Chiar daca, probabil, este o practica aplicabila pentru alte categorii de servicii si marfuri - apelurile telefonice nu mai sunt actuale si pentru rezervarea biletelor de avion low-cost.

Rezervarea biletelor de avion - un serviciu integral online

Mai mult de atat, aflarea pretului biletelor pe telefon este lipsita de sens. Preturile la biletele low-cost sunt atat de dinamice incat informatia verbala receptionata de la un agent este valabila doar cateva minute. Iar pentru majoritatea companiilor aeriene nu este posibila rezervarea prealabila a locurilor cu blocarea tarifului pe telefon.

Unica modalitate eficienta de a vedea ofertele de bilete de avion si preturile de vanzare este sa faci o cautare pe un motor de rezervari online, de exemplu - zbordirect.com. Interfata de cautare este foarte simpla si intuitiva, astfel incat orice utilizator, de orice varsta si cu orice abilitati tehnice sa poata sa faca cautarea si rezervarea de pe telefonul mobil, tableta sau calculator.

De ce ai nevoie pentru a rezerva bilete de avion online

  1. Telefon sau alt dispozitiv conectat la internet (daca citesti acest articol deja il ai)
  2. O adresa de email valida. Daca nu ai, iti recomandam sa-ti faci cat mai urgent. Crearea unei adrese de email este unul dintre cele mai usoare lucruri pe care le poti face pe internet si vei avea nevoie de ea nu doar pentru biletele de avion.
  3. Card de plata bancar. Un instrument indispensabil pentru un om modern in secolul XXI. Daca nu ai inca un card bancar, iti recomandam sa-ti faci unul cat mai curand posibil. Il poti face la orice banca in apropierea ta. Dupa complexitate procedura poate fi comparata cu achizitionarea unei cartele telefonice (SIM)...

Dupa ce ti-ai facut cardul, nu uita sa pui si niste bani pe el. O poti face la orice agentie a bancii unde ti-ai facut cardul sau, la unele banci, poti pune bani pe card chiar la bancomat.

Cum sa cauti bilete de avion ieftine pe zbordirect.com

Pentru a gasi cele mai ieftine oferte de zbor ZborDirect iti ofera 2 instrumente:

Motor de cautare zboruri 

Il gasesti pe pagina zbordirect.com, aici alege orasul de plecare, destinatia, dus sau dus-intors, data plecarii, data de retur (daca ai ales dus-intors), numarul si tipul pasagerilor - si fa un click pe butonul "Cauta".

In cateva clipe motorul iti va afisa toate optiunile de zboruri posibile ale mai mult de 400 companii aeriene si agentii de turism partenere. Daca nu este afisat nici un zbor - inseamna ca pentru data si itinerariul ales nu exista zboruri cu avionul.

Pagina de oferte deja formate

ZborDirect cauta non stop cele mai bune oferte ale companiilor aeriene low-cost partenere si le afiseaza aici. Aici nu trebuie sa mai faci cautari, doar alegi orasul de plecare, destinatia si imediat ai in fata toate ofertele disponibile. De asemenea poti alege, printr-un click, toate ofertele de week-end, calatorii de vacanta sau zboruri lungi (intercontinentale).

Ofertele le gasesti pe adresa zbordirect.com/offers

Cum sa alegi eficient itinerariul de zbor

Pentru a vedea toate ofertele de zboruri pe zbordirect.com alege orasul de plecare si sosire, nu aeroportul. Orasul poate fi deservit de mai multe aeroporturi (de ex: Londra LON ->Luton, Stansted, Gatwick, Southend...).

Chiar daca in camp apar toate aeroporturile, este probabil unele sa nu fie active sau sa nu existe zboruri anume din/spre aeroportul selectat (de exemplu exista zboruri directe din Iasi spre Luton si Southend dar nu exista spre Heathrow, Gatwick si Stansted).

Alege orasul: Londra LON (Toate aeroporturile), dupa afisarea rezultatelor veti putea filtra dupa aeroporturi si alte criterii.

Cum sa gasesti zboruri directe

Unele rute au un orar zilnic, altele au doar cateva zboruri directe pe saptamana. Este posibil ca pentru ruta de care ai nevoie sa nu existe zbor direct. In acest caz unica solutie este sa rezervi un zbor cu escala.

Toate zborurile directe care exista din Romania si Moldova le poti vedea aici:

Aici poti sa vezi programul tuturor zborurilor directe din lume: Orar zboruri directe.

Cum sa alegi zboruri cu escala

In majoritatea cazurilor conexiunile de zboruri (zborurile cu escala) pot fi mult mai ieftine decat zborurile directe si probabil vei fi tentat sa optezi anume pentru acest tip de zbor. In acest caz iti recomandam sa alegi escale cat mai scurte. Pentru aceasta ordoneaza zborurile dupa durata zbor facand un click pe "Cele mai rapide". Sunt cazuri cand escala poate fi intr-un oras pe care ai vrut demult sa-l vizitezi dar nu ai avut ocazia.

De exemplu, zborul este din Bucuresti spre Bordeaux, iar escala este in Barcelona. In acest caz ai ocazia perfecta de a vizita "gratuit" capitala Cataloniei. Asigura-te ca escala va fi nu mai mica de 10 ore, ca sa ai timp destul sa faci o excursie pana in oras, sa mergi la plaja, sa savurezi o paella cu sangria si sa reusesti sa ajungi inapoi la aeroport cu o ora jumate inainte de zborul spre Bordeaux.

Mai detaliat despre zborurile low-cost cu escala aici: Zbor low-cost cu escala - procedura si recomandari .

Mai multe despre procedura de rezervare bilete de avion low-cost pe zbordirect.com citeste aici: 

 

Articole similare

Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri in avion?
Care sunt cele mai rele si cele mai bune locuri i…
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Moldova
Cum zbori direct din Germania spre Romania si Mol…
Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o companie aeriana low-cost
Ce trebuie sa stii inainte de a zbura cu o compan…
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Copyright © 2024 ZborDirect | Toate drepturile rezervate