Toate companiile low-cost care zboara in Romania …

Toate companiile low-cost care zboara in Romania si Moldova

Toate companiile low-cost care zboara in Romania si Moldova

Fenomenul low-cost este unul relativ nou pentru regiunea noastra. Primele zboruri au fost operate la inceputul anilor 2000 in Romania iar in Moldova acestea au ajuns mult mai tarziu - abia in 2013.

Companiile low-cost au permis publicului larg sa calatoreasca liber in Europa si au devenit atat de populare incat au devansat companiile clasice.


Ce inseamna low-cost? Pe scurt - low-cost este atunci cand zbori cu avionul dar platesti mai putin decat la autocar. Vezi aici - Ce inseamna o companie aeriana low-cost - ce sunt companiile low-cost si cum reusesc sa ofere preturi atat de mici.

Iar mai jos gasesti toate companiile aeriene low-cost care opereaza la momentul actual in regiune. Lista este actualizata conform celor mai recente modificari in programurile de zboruri ale aeroporturilor din Romania si Moldova.

Companii low-cost in Romania

In prezent 7 companii aeriene low-cost sunt active in Romania.

Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana din Romania dupa numarul de Pasageri si rute active.

Operatorul efectueaza zboruri directe din Bucuresti, Iasi, Suceava, Craiova, Constanta, Satu Mare, Cluj-Napoca, Timisoara si Targu Mures.

Ryanair

Incepand cu 2019 Ryanair este cea mai mare companie aeriana din Europa dupa numarul de pasageri.

Gigantul irlandez zboara din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

Eurowings

Eurowings este o companie low-cost germana, parte a Lufthansa Group care opereaza zboruri spre destinatii din Europa dar si curse lungi, inclusiv Thailanda si Insulele Caraibe.

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines este o companie low-cost din Turcia care este reprezentata in Romania prin zborul direct din București - Istanbul .

Din baza sa in Aeroportul Sabiha Gokcen compania ofera conexiuni ieftine spre destinatii din Orientul Mijlociu, Asia si Africa.

Flydubai

Flydubai este cea mai mare companie low-cost din Emiratele Arabe Unite cu o retea extinsa de destinatii in Orientul Mijlociu si Asia.

Companii low-cost in Moldova

In anul 2013 in Republica Moldova s-au lansat primele zboruri low-cost din istorie si de atunci 3 companii low-cost au operat din Aeroportul International Chisinau.

FLYONE

Dupa ce Wizz Air a suspendat operatiunile din si spre Chisinau, FlyOne ramane cea mai mare companie "aproape low-cost" din Moldova. Politica de preturi este comparabila cu cea a companiilor low-cost, insa operatorul propune un plus de servicii si deservire, ca hrana si bauturile racoritoare la bordul aeronavelor.

Pegasus Airlines

Incepand cu vara anului 2021 Pegasus vine si in Republica Moldova.

Compania va opera prima sa cursa directa programata Chișinău - Antalya .

Articole similare

HiSky lanseaza primul zbor direct din Satu Mare spre Frankfurt
HiSky lanseaza primul zbor direct din Satu Mare s…
Ryanair vine in Iasi: 4 zboruri directe noi spre 4 tari
Ryanair vine in Iasi: 4 zboruri directe noi spre …
Air Moldova anuleaza toate zborurile si biletele incepand cu 2 mai
Air Moldova anuleaza toate zborurile si biletele …
Visa Mastercard Paypal Apple Pay Google Pay
Toate drepturile rezervate © ZborDirect 2023